Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvajánló és idézetek

Szeretnék figyelmedbe ajánlani néhány nagyszerű olvasmányt, mert nem csak rajzolni, hanem olvasni is jóóóóóó!

Az itt felsorolt művekből nagyon sokat tanultam – a világról, az életről, önmagamról. Némelyiket többször is elolvastam, és mindig újabb és újabb igazságokat fedeztem fel bennük. Olyanokat, amelyekre akkor és ott épp szükségem volt.

Keress és megtalálod! Mert a könyveknek lelkük van…

A kedvenceim :

Bagdy Emőke: Utak önmagunkhoz - ajánlom minden szülőnek, pedagógus kollégának és mindenkinek, aki többet szeretne megtudni a lélekfejlődés állomásairól, gyermekeink viselkedéséről és természetesen önmagáról.

Lőrinc Gabriella: Világokon át – barangolás a metafizika birodalmában olyan szellemi nagyságokkal mint Szepes Mária, Müller Péter, Grandpierre Attila, Dúl Antal, Dr.Daubner Béla, Popper Péter (és még sokan mások), akik számos nagyszerű gondolattal ajándékozzák meg az olvasót.

Leonard Mlodinow: A tudattalan - Rendkívül érdekes olvasmány, számos tudományos kísérlet leírásával és szórakoztató példával fűszerezve arról, hogy miképpen befolyásolja a tudattalan ( elménk számunkra legkevésbé ismert része ) az emberi viselkedést. Ha érdekel mi van a fejedben, akkor mindenképpen olvasd el! 

Popper Péter: Az önmagába térő ösvény

Csíkszentmihályi Mihály: Flow – ha tudni szeretnéd, hogy mi történik rajzolás közben  

Csíkszentmihályi Mihály: A fejlődés útjai ; Az öröm művészete

Larry Miller és J.Redfield: A zóna élménye - …mert csodálatos élmény-érzés van még bőven…

Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok - Őszinte vallomás, amely egyszerre megrendítő és felemelő, szívet melengető és felismerésekre ösztönző.

Louise L.Hay: Az erő benned van

James Redfield: Mennyei prófécia  -  kellemes kikapcsolódás, könnyed kalandregény, de ha figyelsz, magad is rájössz majd: véletlenek pedig nincsenek…

Rhonda Byrne: A titok; Az erő

Mark Nepo: Meditáció minden napra

Elisabeth Haich: Beavatás

I.Asimov: Alapítvány – Aki felfedezi a párhuzamot az emberi történelem ókorból a jövőbe futó íve és Asimov története között, az érteni fogja a sorok közé rejtett zsenialitást, az író hihetetlen megérzését arról, hogy a fejlődés mozgatórugói által kijelölt út merre igyekszik vezetni az emberiséget.

Azoknak, akik szeretik a kihívásokat, érdeklődnek a kvantumfizika iránt és elég nyitottak – mert világunkban számos olyan erő létezik, amelyeket (mert bár mindig is léteztek) még csak most kezdjük ( újra ?) felfedezni, létezésüket elfogadni, működésüket megismerni és egyszer talán majd helyesen használni is megtanuljuk…

Arntz-Chasse-Vincente: Mi a ...(füttyöt) tudunk!?

Paul Davis: Isten gondolatai

 

Ha az a tudat vezérel, hogy a számodra legmegfelelőbbet keresed, akkor biztosan jól fogsz választani!

 

 

sorminta2.jpg

 

Amint fent, úgy lent.

Amint belül, úgy kívül."

/Smaragdtábla, Kr.e.3000 körül/

 

 

„Valójában semmit sem birtokolsz, csak  őrzöl egy darabig.

S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd  marad."

/Buddha/

 

 

„Ha a belső világodat rendbe teszed,

a külső is egyenesbe kerül."

/Tolle/  

 

 

"Nincsenek lehetetlen álmok, csak belső korlátok, amelyekkel megszabjuk mi lehetséges és mi nem."

/Beth Mende Couty/

 

 

„Egyetlen dolog akadályozhatja meg, hogy

az általad elképzelt kép valóra váljon:

az az erő, amely létét neked köszönheti vagyis

Te magad.”

 

/ Genevieve Behren /

feng_shui.jpg

Minden attól függ….

 

 Minden attól függ, hogyan nézed a dolgokat. Van öt olyan erény, amit ha sikerül megőrizned magadban, mindig békében leszel a világgal.

Az első erény: nagy dolgokat vihetsz véghez, de soha ne feledd, hogy van egy Kéz, amely vezeti a lépteidet. Ezt a kezet mi Istennek hívjuk, és mindig az Ő akarata felé fog téged vezetni.

A második erény: néha egy kicsit abba kell hagynom az írást, hogy kihegyezzem a ceruzát. A ceruzának ez szenvedést okoz, de a végén hegyesebb lesz. Van olyan fájdalom, amit el kell tudnod viselni, mert jobb ember leszel tőle.

A harmadik erény: a ceruza mindig hagyja, hogy kiradírozzuk azt, amit elrontott. Megérti, hogy ha kijavítunk valamit, amit rosszul csináltunk, az nem szükségszerűen rossz - épp ellenkezőleg: fontos, mert az igazság útján tart minket.

Negyedik erény: a ceruzában nem a fája vagy a külső formája a lényeg, hanem a grafit, ami benne van. Ezért mindig törődj azzal, ami a bensődben történik.

Végül a ceruza ötödik erénye: mindig nyomot hagy maga után. Tudd meg, hogy az életben te is ugyanígy nyomot hagysz a tetteid után, és ennek tudatában cselekedj.

  

/Paulo Coelho/